Tiroliana Cheile Rasnoavei

NEWSLETTER
Alege locatia:
Tiroliana Cheile Rasnoavei

Zona Cheilor Rasnoavei este una dintre cele mai frumoase din tara pentru folosirea tirolianei.

In zona Cheilor Rasnoavei exista trei variante de tiroliene incepand de la 40 metri, 60 metri si maximul este de 136 metri.

Tiroliana de la 40 metri presupune mai intai o urcare pe via ferratta mica, o poteca pe fata expusa a stancii, intrerupta de trei pasaje care pesupun tehnici diferite. Gradul de solicitare al traseului este de intensitate medie. Grupul beneficiaza de asistenta si instructaj pe tot parcursul traseului. La finalul urcarii pe participanti ii asteapta tiroliana care desi este la inaltime mica presupune un efort fizic de a te trage in brate pentru a ajunge la destinatie. Sunt montate doua cabluri, ceea ce permit deplasarea in paralel a participantului si a unui alpinist.

Tiroliana aflata la 60 de metri distanta fata de pamant este amenajata pe cablu si este integrata unui urcus abrupt. Se urca numai cu echipament de alpinism, asigurat pe corzi care duc la punctul de plecare pe tiroliana. Aici se afla un operator care asigura tranzitia pe instalatia ce va duce clientul de pe o stanca pe alta. Dupa tiroliana, sub supravegherea personalului nostru, urmeaza rapelul, coborarea verticala pe corzi de alpinism.

Tiroliana mare este disponibila la 136 de metri inaltime; este construita din cabluri supradimensionate si ancorate solid in stanca; la acest nivel se trece chiar de pe un munte pe altul, traversand o prapastie pe o lungime de 150 de metri; viteza de deplasare este de 10 metri/ secunda. La punctul de plecare se ajunge pe poteca, dupa un urcus de 10-15 minute.
Vezi cum este sa fii la inaltime si sa pleci cu viteza catre celalalt perete al Cheilor: http://www.teamadventure.ro/media/

Descriere Cheile Rasnoavei:
Pereti sudici si sudestici, Roca calcaroasa. Din varful Postavarului (1799 m) catre vest-sud-vest coboara o creasta din stînca alba, calcaroasa, a carei  imagine este familiara localnicilor. Creasta sfarseste abrupt in Cheile Rasnoavei (Rasnovului) si apare pe cea mai noua harta turistica sub numele de  Muchia Cheii.

Apele din sudul Muchiei si care au sapat cheile sunt drenate de Valea Cheii. In impresionantul perete din Cheile Rasnoavei -  malul drept -  s-au stabilit mai multe trasee alpine, dintre care cele mai cunoscute sunt Santinela Cheilor si Surplombele de Aur.

Accesul in Cheile Rasnoavei se face din Drumul National 73 A -  Predeal-Rasnov - pe un drum carosabil care se ramifica din dreptul Cabanei Cheia spre est. De asemenea, de la Predeal - Hotel Trei Brazi se poate  ajunge pe potecile marcate cu triunghi albastru si triunghi galben, iar de la halta Timisu de Sus pe triunghi rosu.

 

 

calendar
Dan - 0744 32 93 36
Copywright © Antique Design 2004 - 2021 | Toate drepturile rezervate.