rapel cheisoara

NEWSLETTER
Alege locatia:
Rapel Cheisoara

Ca la toate celelalte aplicatii, o scurta instruire este necesara inainte de a trece la fapte. Dispozitivele de coborare sunt autoblocante in cazul actionarii neadecvate, acestea permitand o blocare ferma si sigura a  rapelului. In cazul coborarii cu dispozitive clasice, 8, placa, gri-gri, veti cobori in  paralel cu un instructor si veti fi secondat indeaproape pe toata durata rapelului.

Locatia Cheile Rasnoavei permite efectuarea de rapelului de la o inaltime de 35 metri si este o locatie destinata incepatorilor.

Descriere Cheile Rasnoavei/Cheisoara:
Pereti sudici si sudestici, Roca calcaroasa. Din vîrful Postavarului (1799 m) catre vest-sud-vest coboara o creasta din stînca alba, calcaroasa, a carei  imagine este familiara localnicilor. Creasta sfîrseste abrupt în Cheile Rasnoavei (Rasnovului) si apare pe cea mai noua harta turistica sub numele de  Muchia Cheii.

Apele din sudul Muchiei si care au sapat cheile sînt drenate de Valea Cheii. In impresionantul perete din Cheile Rasnoavei -  malul drept -  s-au stabilit mai multe trasee alpine, dintre care cele mai cunoscute sînt Santinela Cheilor si Surplombele de Aur.

Accesul in Cheile Rasnoavei se face din Drumul National 73 A -  Predeal-Rasnov - pe un drum carosabil care se ramifica din dreptul Cabanei Cheia spre est. De asemenea, de la Predeal - Hotel Trei Brazi se poate  ajunge pe potecile marcate cu triunghi albastru si triunghi galben, iar de la halta Timisu de Sus pe triunghi rosu.

calendar
Dan - 0744 32 93 36
Copywright © Antique Design 2004 - 2021 | Toate drepturile rezervate.