Rapel Cheile Rasnoavei

NEWSLETTER
Alege locatia:
Rapel Cheile Rasnoavei

Rapel in Cheile Rasnoavei presupune sa ai o minima experienta sau curajul de a testa un exercitiu nou la inaltime.
Ca sa cobori trebuie mai intai sa urci. Urcarea se poate face pe via ferratta mica din Chei iar coborarea poate incepe de la inaltimea de 40 metri.

Coborarile sunt in surplomba sau cu contact cu stanca permanent. Vei trece pe langa trasee de alpinism cu grade diferite de dificultate si te vei simti macar pentru o clipa liber si fericit. Senzatia de libertate pe care ti-o da stanca nu poate fi povestita, ea trebuie traita!

Locatia Cheile Rasnoavei permite efectuarea de rapeluri de la diverse  inaltimi (40, 60, 120m)

Descriere Cheile Rasnoavei/Cheisoara:
Pereti sudici si sudestici, Roca calcaroasa. Din vîrful Postavarului (1799 m) catre vest-sud-vest coboara o creasta din stînca alba, calcaroasa, a carei  imagine este familiara localnicilor. Creasta sfîrseste abrupt în Cheile Rasnoavei (Rasnovului) si apare pe cea mai noua harta turistica sub numele de  Muchia Cheii.

Apele din sudul Muchiei si care au sapat cheile sînt drenate de Valea Cheii. In impresionantul perete din Cheile Rasnoavei -  malul drept -  s-au stabilit mai multe trasee alpine, dintre care cele mai cunoscute sînt Santinela Cheilor si Surplombele de Aur.

Accesul in Cheile Rasnoavei se face din Drumul National 73 A -  Predeal-Rasnov - pe un drum carosabil care se ramifica din dreptul Cabanei Cheia spre est. De asemenea, de la Predeal - Hotel Trei Brazi se poate  ajunge pe potecile marcate cu triunghi albastru si triunghi galben, iar de la halta Timisu de Sus pe triunghi rosu.

 

 

calendar
Dan - 0744 32 93 36
Copywright © Antique Design 2004 - 2021 | Toate drepturile rezervate.