Cheisoara, Tiroliana, Rapel, Traversare pe corzi, Teambuilding

NEWSLETTER

CHEISOARA

Descriere Cheile Rasnoavei/ Cheisoara:
Pereti sudici si sudestici, Roca calcaroasa. Din varful Postavarului (1799 m) catre vest-sud-vest coboara o creasta din stanca alba, calcaroasa, a carei imagine este familiara localnicilor. Creasta sfarseste abrupt in Cheile Rasnoavei (Rasnovului) si apare pe cea mai noua harta turistica sub numele de Muchia Cheii.

Apele din sudul Muchiei si care au sapat cheile sunt drenate de Valea Cheii. In impresionantul perete din Cheile Rasnoavei - malul drept - s-au stabilit mai multe trasee alpine, dintre care cele mai cunoscute sunt Santinela Cheilor si Surplombele de Aur.

Alaturi de aceste trasee, în Cheile Rasnovei au aparut si alte trasee care pot fi cu usurinta reperate, fiind marcate foarte vizibil cu vopsea, aplicata pe stanca. Foarte interesante datorita caracterului lor si a expozitiei sudice sunt traseele din Peretele sudic al Postavarului (Abruptul Itwig) si din Vanga Mare.

Baza de plecare pentru peretele sudic al Postavarului este cantonul forestier Poiana Inului. De aici se ajunge la hatasul de la baza peretilor. In imediata vecinatate a Brasovului, la Pietrele lui Solomon, se practica escalada sportiva.

Accesul in Cheile Rasnoavei se face din Drumul National 73 A - Predeal-Rasnov - pe un drum carosabil care se ramifica din dreptul Cabanei Cheia spre est. De asemenea, de la Predeal - Hotel Trei Brazi se poate ajunge pe potecile marcate cu triunghi albastru si triunghi galben, iar de la halta Timisu de Sus pe triunghi rosu.


Daca doriti sa selectati mai multe sporturi tineti apasata tasta Ctrl si apoi dati click pe sporturile dorite
calendar
Copywright © Antique Design 2004 - 2021 | Toate drepturile rezervate.