Speologie la Rasnov

NEWSLETTER
Alege locatia:
Speologie la Rasnov

Testeaza-ti limitele si vin-o cu noi pe un traseu care te va pune la incercare in Pestera Valea Cetatii de langa Rasnov!

Ai sansa sa parcurgi prin maruntaiele pamantului un traseu exclus turistilor! Vom folosi echipament adecvat: hamuri, lonje, lanterne frontale si casti. Personalul tehnic este format din ghizi cu experienta.

Atentie, traseu interzis celor care sufera de claustrofobie sau sunt supraponderali!

Pestera Valea Cetatii este localizata pe povarnisul vestic al Masivului Postavaru, în bazinul Tarii Barsei, la 3,5 km distanţă de Rasnov, la 1,5 km distanta de Cetatea Rasnov şi la o altitudine de 790 m (intrarea principala).

Pestera face parte din aria naturala protejata Pestera Valea Cetatii, care a fost desemnata arie naturala protejata pentru protectia şi conservarea elementelor naturale cu valoare şi semnificaţie ecologica, stiintifica, peisagistica deosebite, reprezentate de fenomene carstice (Pestera Valea Cetatii, stancariile si lapiezurile din Poiana Dracului), arborii seculari, flora, pierderile de apa în ponorul Fundatica.

Cai de acces - Accesul in aria naturala protejata se face cu mijloace auto, bicicleta sau pe jos.

 Accesul cu mijloace auto se face dinspre şoseaua DN1E Brasov-Poiana Brasov-Rasnov, urmând Valea Cetatii, pana la confluenta ei cu Valea Fundata, unde la kilometrul 19,4 există o parcare moderna special amenajata pentru deservirea ariei naturale protejate.

 Din Rasnov pana la confluenta cu valea Fundata sunt 1.6 km iar din Poiana Brasov pana in acelasi punct sunt 6.4 km.

 Accesul cu bicicleta şi pe jos se poate face din parcarea amenajata, urmand drumul sau poteca de acces amenajata în lungul vaii Fundata sau pe traseele turistice sau tematice dinspre Poiana Braşov, Cetatea Rasnov-Valea Cetatii, Bisericuta Paganilor.

calendar
Dan - 0744 32 93 36
Copywright © Antique Design 2004 - 2021 | Toate drepturile rezervate.