piatra craiului

NEWSLETTER
Piatra Craiului

Seria Hai pe munte! continua cu un traseu spectaculos in muntii Piatra Craiului!

Cine poate merge?
In aceasta drumetie va invitam si cu copiii! Este important ca acestia să aiba conditie fizica buna, incaltaminte adecvata si varsta de minim 10 ani.

Locatie de intalnire
Zarnesti, vineri ora 18.30.
Vom lasa masinile voastre în oras si ne deplasam 4x4 la Fantana lui Botorog, pe drumul spre Prapastiile Zarnestilor.

Cazare
Vineri noaptea dormim la Cabana Curmatura, în conditii de cabana alpina (http://www.cabana-curmatura.ro/).
Peisajul de dimineata merita insa tot disconfortul!
Cazarea costa 40 ron / persoana / noapte.

Sambata seara ne cazam la o cabana privata, în apropierea Plaiului Foii,  în conditii relativ bune – camerele au 2-4 paturi si baia este pe hol. Sala de mese are semineu si ... o gazda mai aparte, mult umblata prin muntii lumii!
Cazarea costă 50 ron / persoana / noapte.

Program
Vineri seara avem de parcurs 2-3 ore de traseu montan, prin paduri şi poieni alpine. Vom urca fie direct, prin Poiana Zanoaga, fie prin Prapastiile Zarnestilor – ultima varianta urca pe drum forestier o buna bucata şi e mai confortabila noaptea.
Sambata dimineata urcam în Creasta Pietrei Craiului direct la Varful Ascutit, bun prilej de popas si belvedere.
Acest masiv are poate cea mai spectaculoasa creasta, alba ca de creta şi uneori foarte ingusta si framantata. Indragostitii masivului o reclama ca fiind cea mai frumoasa din Meridionali! 

Urmam creasta spre sud, trecem varful La Om, sau Piscul Baciului (cel mai înalt al masivului, 2238 m), coboram pe La Lanturi pe langa refugiul Spirlea si intr-un final ajungem la Plaiul Foii, bun prilej pentru un dus, un vin fiert şi povesti în jurul focului.

Traseul are 8-9 ore şi nu presupune cunostinţe de alpinism sau riscuri de cadere în gol.  Pasajul La Lanturi este mai abrupt dar cu poteca si prize foarte bine conturate.

Pentru confortul tuturor ghidul poarta o coarda in rucsac si asigura la coborare pe cei ce simt nevoia.

Duminica decidem impreuna ce facem: putem deprinde putin din tainele alpinismului, în Prapastiile Zarnestilor ...sau putem sa-i întrebam de sanatate pe cei 38 de ursi din rezervatia de la Zarnesti, unul dintre cele mai frumoase proiecte de protectie a animalelor din tara.

Noi vom evita drumul comunal (aflat in conditii proaste oricum) şi urmam sleauri de caruta intr-un mini raid 4x4 pana la destinatie. Finalizam tura inapoi la masinile voastre.

Costuri
Costul  este de 50 euro/pers. pentru un grup de minim 15 persoane. Copiii nu platesc!
Costul include ghidaj şi asistenta Salvamont, transfer auto 4x4, mesele si cazarea asistentilor; nu include masa si cazarea participantilor.

Tura se derulează cu un minim de 15 participanţi şi un maxim de 30.

Rezerva-ti acum un loc pentru marea aventura!!!

Daca credeti ca nu merita sa pierdeti weekend-ul prin casa si aerul curat va face bine, faceti o rezervare folosind formularul din site!

Dan - 0744 32 93 36
Copywright © Antique Design 2004 - 2019 | Toate drepturile rezervate.