Piatra Craiului (Plaiul Foii)

NEWSLETTER
Alege sportul:
PIATRA CRAIULUI (PLAIUL FOII)

PIATRA CRAIULUI (PLAIUL FOII)

Bine cunoscut in Romania si peste granite, vorbim despre Parcul National Piatra Craiului la superlativ, in primul rand datorita reliefului spectacular(cea mai lunga creasta calcaroasa din Romania, cu elemente geologice deosebite).

Situat în spatiul Carpatilor Meridionali, Masivul Piatra Craiului este plasat într-o regiune puternic fragmentata cu Depresiunea Barsei la N, Culoarul Bran-Rucar-Dragoslavele la E, învecinandu-se cu unele dintre cele mai inalte masive muntoase din Romania: Muntii Fagaras si Iezer la V, Masivul Bucegi la E si Masivul Leaota la SE. Masivul Piatra Craiului, principalul component al Parcului National, se impune ca o creasta calcaroasa spectaculoasa cu o lungime de 25 km, cu altitudini de peste 2000 m, desfasurata pe directia NNE-SSV, între localitatile Zarnesti (N) si Podu Dambovitei (S).

Amintim apoi despre specii unice de flora si fauna, specii de carnivore rare in Europa, sate de munte cu un mod de viata traditional.Parcul National Piatra Craiului este o arie protejata ale carei principale obiective sunt conservarea biodiversitatii, incurajarea obiceiurilor si modului traditional de viata al comunitatiilor locale si stimularea turismului.

Prima actiune de protectie in Piatra Craiului dateaza din 1938 cand s-a infiintat Rezervatia Naturala Piatra Craiului pe o suprafata de 440 ha "datorita caracterului unic al masivului unde se gasesc specii rare ca Diantus Callizonus sau Leontopodium Alpinum ca si datorita frumusetii peisajului".

In 1990 Piatra Craiului este declarat parc national iar in 1999 incepe Proiectul Managementul Conservarii Biodiversitatii.


Daca doriti sa selectati mai multe sporturi tineti apasata tasta Ctrl si apoi dati click pe sporturile dorite
calendar
Copywright © Antique Design 2004 - 2021 | Toate drepturile rezervate.