Rafting pe Jiu, Rafting Romania pe Jiu, Valea Jiului, Rafting pe Valea Jiului

NEWSLETTER

RAUL JIU

Valea Jiului este considerata de multi cea mai spectaculoasa zona de rafting din Romania. Motivele sunt simple: Jiul are debit mare incepand din primavara pana in toamna, exceptand totusi lunile de vara secetoase cand Jiul se transforma intr-un rau de munte obisnuit iar barca de rafting trebuie de multe ori carata in brate de participanti pentru a trece de praguri joase.

Pentru aceste perioade si nu numai exista varianta raurilor cu debit constant aflate in val de baraje hidroelectrice cu uzinari constante (vezi raul Buzau, Dambovita, Crisul Repede).

Dezavantaje rafting Jiu:
1. mizerie :din pacate nu stim sa pastram si sa ne bucuram de frumusetile Vaii Jiului. Vom urmari din barca un spectacol dezolant cu maluri pline de traditionalele pet-uri, cauciucuri, frigidere si tot ce mai are omul pe-acasa. Ca priveliste inedita vom observa copaci care in loc de fructe au tot felul de materiale textile de la ultimile viituri.
2. debit mic in perioada de vara.

Avantaje Valea Jiului:
Valea Jiului
este pentru calatorii ce sunt gata sa accepte provocarea naturii si pentru amatorii sporturilor extreme sau recreative. Desi in mod traditional aceasta regiune nu este considerata o destinatie turistica, exista cel putin trei argumente care sustin contrariul:

1. Valea Jiului este principala poarta de intrare in Parcul National Retezat si accesul in muntii Parang, Retezat si Valcan, unde salbaticia este la ea acasa!

2. Valea Jiului este o regiune turistica accesibila pentru toate buzunarele.

3. Valea Jiului este o regiune relativ nedescoperita. Aici se mai pot descoperi inca pesteri (vezi Pestera Sura Mare- cea mai lunga pestera activa din Romania, peste 5 km lungime), se poate face canyoning, puteti descoperi coborari in aven sau insiruiri de cascade de 30 de metri!

Va asteptam pentru pachete care sa contina rafting, offroad, vizitare pesteri si canioane spectaculoase care sa faca sa merite deplasarea pana la Petrosani!


Daca doriti sa selectati mai multe sporturi tineti apasata tasta Ctrl si apoi dati click pe sporturile dorite
calendar
Copywright © Antique Design 2004 - 2021 | Toate drepturile rezervate.